In de verloop van mijn onderzoek ben ik achter verschillende randvoorwaarden gekomen die van belang zijn voor Uit de Kunst!, haar klanten en de te realiseren eindoplossing. De randvoorwaarden zijn voornamelijk bepaald aan de hand van gesprekken, vergaderingen, feedback en overleg met Jolanda Smit


1 Realiseerbaar: Het is voor Uit de Kunst! van belang dat de eindoplossing echt tot stand gebracht kan worden. Daarom moet haalbaar zijn voor dit relatief kleine bureau om de eindoplossing neer te zetten en in gebruik te nemen zoals ik deze bedoeld heb.


2 Implementeerbaar: De invoering en ingebruikname van de eindoplossing moet voor Uit de Kunst! mogelijk zijn binnen de omgeving waarin zij momenteel werken. Daarbij is het van belang dat de eindoplossing ook inzetbaar is voor andere klanten van Uit de Kunst! die problemen ervaren rondom de huisstijl.


3 Beheersbaar: De eindoplossing moet onder controle gehouden kunnen worden door Uit de Kunst!. Het bedrijf bestaat volledig uit vormgevers, zij houden de eindoplossing in beheer. Het is dus van belang dat het realistisch is om de oplossing over te kunnen dragen. De ontwerpoplossing moet zelfstandig toegepast kunnen worden door werknemers van Uit de Kunst! wanneer deze ingezet moet worden voor een andere klant.


4 Betaalbaar: Het is van belang dat de ontwerpoplossing betaalbaar is voor organisatie die hem in gebruik gaat nemen. Wanneer het goedkoper is om een media-uiting te laten produceren door een ontwerpbureau heeft de eindoplossing weinig toegevoegde waarde. De eindoplossing moet juist zorgen voor een kostenbesparing ten opzichte van de huidige situatie.


5 Duurzaam: De eindoplossing moet voor een langere tijd mee kunnen gaan. Daarbij moet het mogelijk zijn om de ontwerpoplossing te kunnen uitbreiden indien dit wenselijk is. De eindoplossing moet voorzien in de behoeften van de huidige klanten zonder de mogelijkheden voor toekomstige klanten om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen.